2.3.12

Pollastre amb gambes

Les persones més felices són les que estan enfeinades, perquè els seus caps no tenen temps per lamentar-se.

El jardí oblidat
Kate Morton


Per fer aquesta plàtera de pollastre amb gambes em vaig inspirar en dues receptes, la del pollastre amb gambes de la Mireia Carbó, que vaig trobar al blog Cuinetes, i el rostit barrejat de la Carme Ruscalleda que vaig fer per cap d’any. Desitjo que us agradi!


INGREDIENTS
12 gambes
3 tomàquets madurs
un pollastre tallat a octaus
1 ceba gran
una copeta de brandi
1 got d’aigua o brou
1 ramet d’herbes aromàtiques
oli d’oliva
sal
pebre
Per la picada: 12 ametlles i/o avellanes, 1 gra d’all petit i julivert

PREPARACIÓ
En una paella amb oli fregir les gambes i reservar.
En una plàtera per anar al forn i untada d’oli col·locar-hi els talls de pollastre. Repartir-hi les verdures netes i tallades a talls regulats entre els trossos de pollastre. Ha de quedar la plàtera plena i els productes plans, sense apilar res.
Amanir-ho per sobre amb sal i pebre negre, posar-hi el ramet lligat d’herbes aromàtiques i un fil d’oli d’oliva.
Entrar-ho al forn ben calent a 200º, durant 45 minuts. Durant aquest temps i amb l’impacte de la calor, el rostit prendrà color.
Treure la plàtera del forn, ruixar-ho amb el brandi, girar tots els talls i verdures, i enfornar de nou a 150º, durant 55 minuts més. Durant aquest temps, el rostit quedarà tendre, ros i al punt. Uns 5-10 minuts abans d’acabar la cocció del pollastre afegir-hi la picada i les gambes, perquè acabi de fer la xup-xup i els gustos quedin ben integrats.
Bon profit!


Feliç cap de setmana!

11 comentaris:

  1. Aixó ha d'estar... per llepar-se els dits!!! i les fotos m'encanten!

    ResponElimina
  2. Pues con esta mezcla, tienen que estar riquisimos
    Besos y buen finde

    ResponElimina
  3. Quina deliciosa combinació de mar i muntanya,t' ha quedar un plat de luxe...petonets

    ResponElimina
  4. Gemma quin plat tan bo que has preparat!! M'encanta!
    petons

    ResponElimina
  5. Visca el mar i muntanya, t'ha quedat de vici!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Amb aquest mar i muntanya el triomf està assegurat.
    Petons

    ResponElimina
  7. M'encanten els mars i muntanya i aquesta combinació de gambes i pollastre és una de les meves preferides. Amb els referents de la Mireia i la Ruscalleda, el guisat ha de quedar bo per foça! ;)
    Per cert, ja t'has tret la mandra de sobre? Nosaltres avui hem pujat a Les Agudes, una excursió molt bonica!

    ResponElimina
  8. Amb una cassola com aquesta a la pantalla, em ve una salivera que no et pots ni imaginar!

    ResponElimina
  9. M'agraden les teves fotos i els teus plats.)) f&f
    També diuen: si vols que una feian sorti seguramnet la farà qui més feina té.
    és així.

    ResponElimina
  10. m'agraden les teves fotos i els teus plats:)) f&f
    també diuen si vols que una feina tiri endavant segurament la farà millor qui més feina tingui.

    ResponElimina
  11. No m'han acabat d'agradar mai això dels mar i muntanya, m'estimo més no barrejar i fer-ho per separat; de totes maneres, m'enamoren les fotos :-)

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!