21.2.11

Pastís de formatge japonès

Aquesta recepta la vaig trobar al blog UnodeDos, i com que a casa som amants dels pastissos de formatge no me'n vaig poder estar de fer-la, les fotografies ja deien que havia de ser un pastís de formatge totalment diferent als convencionals, i realment no ens va defraudar. La seva textura és una barreja de pa de pessic i pastís de formatge, amb un gust molt i molt suau. Jo en vaig fer la meitat de les quantitats, ja que si no ens agradava prou preferia no passar-me tota una setmana menjant pastís de formatge. Vaig utilitzar un motlle de cake una mica més petit del que utilitzo normalment i primer va pujar molt i molt, pensant que potser hagués sigut millor utilitzat el motlle més gran, i de cop i volta, al final de la cocció, es va desinflar com un globus. La pròxima vegada el faré amb les mateixes quantitats però utilitzaré el motlle més gran, a veure si no es desinfla i quin és el resultat. De totes manera us recomano que el proveu, us agradarà!


INGREDIENTS
450 grs de formatge cremós (jo vaig utilitzar mascarpone)
100 ml de llet
55 grs de mantega
6 ous
150 grs de sucre
60 grs de farina
20 grs de Maizena
½ culleradeta de cremor tàrtar o 1 sobre blanc de gasificant del Mercadona o un rajolí de suc de llimona o de vinagre
Ratlladures de llimona
1 pessic de sal

PREPARACIÓ
Posar en un cassó el formatge, la llet i el sucre i escalfar tot remenant fins que tinguem una crema homogènia. Ho deixem refredar.
Separem els rovells de les clares i afegim els rovells a la mescla anterior, juntament amb les ratlladures de llimona i la farina i la Maizena tamissades. Reservem.
Muntem les clares a punt de neu juntament amb el cremor tàrtar i el pessic de sal i amb moviments suaus ho afegim a la mescla anterior, amb compte que aquesta no baixi molt.
Forrem un motlle de cake amb paper d’alumini i l’engreixem amb una mica de mantega.
Amb el forn preescalfat a 150º ho coem al bany maria aproximadament una hora. És molt millor deixar-lo refredar dins el forn amb la porta oberta.

16 comentaris:

  1. Gemma qué rico se ve este pastel de queso, me gusta mucho la textura que se ve en el corte y con el azúcar glassss qué rico. Intentaré hacerlo en la panificadora como uno que preparó Judith y le quedó genial también, a ver qué tal ejej. besitos y feliz semana guapa...

    ResponElimina
  2. t'ha quedat molt maco! Els pastissos de formatge sempre s'infeln i després fan "xof"!!! ja el tastaré a veure qué! Molts petonets guapa

    ResponElimina
  3. Qué bien te ha salido me encanta!
    Gracias por poner la fuente.
    Ah una cosa si se te ha bajado es porque no Has respetado lo que comento del contraste de temperaturas posiblemente.
    En los pasteles de queso para que no se agrieten y/o bajen es muy importante este paso.

    ResponElimina
  4. A mi també m'agraden molt els pastissos de formatge! Aquest té tota la pinta de ser ben suau i esponjós. Tot i que se't desinflés segur que estava boníssim!!

    Molts petonets!! :)

    ResponElimina
  5. Doncs com deuria ser perquè jo el veig pujat...

    ResponElimina
  6. Realment té un aspecte diferent al típic pastís de formatge!! però està de vici aquests talls son espectaculars!!
    Molts petonets bonica

    ResponElimina
  7. Se'm fa la boca aigua, a mi els pastissos de formatge em xiflen i també els acostumo a fer amb mascarpone. Per demà n'he de fer un a una amiga, ves que no caigui aquest!

    ResponElimina
  8. Estava intrigat en quin tipus de formatge havies fet servir, quan he llegit que era mascarpone, se m'han encèss tots els llums: ha de ser SENSACIONAL.

    ResponElimina
  9. Anònim21.2.11

    La veritat és que té una pinta fantàstica!! Me l'apunto que també m'agraden molt els pastissos de formatge!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Es veu molt tovet, una delícia, Gemma, un altre cap a la llista, em falten hores!

    ResponElimina
  11. I tant que el provaré! Entre un pa de pessic, i un pastís de formatge i a sobre de mascarpone? Segur que el gust és boníssim i si fa xof, cap problema, passa tantes vegades que no vindrà d'una més oi?? Té un color preciós! Petons

    ResponElimina
  12. Anònim22.2.11

    Moltes gràcies pels comentaris a tots!
    Quan dic que es va inflar vull dir que es va inflar exageradament, almenys sortia tres o quatre dits del motlle, per això vaig pensar que millor hagués utilitzat l'altre motlle. Però tot i així va sortir molt flonjo i suau, boníssim!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  13. Mamma mia que rico, se ve todo esponjoso.

    ResponElimina
  14. Crec que els pastissos de formatge ja fan això, s'inflen al forn i després es tornen a abaixar... La textura mixta ente pa de pessic i pastís de formatge deu quedar fantàstica, ideal per esmorzar amb el cafè amb llet ;)

    ResponElimina
  15. que bo ha de ser!!, m'encanten els pastissos de formatge!!
    Petons

    ResponElimina
  16. Hola Gemmaaaa!!!

    Muchísimas gracias por el comentario que me has dejado en el blog!!!!

    Con tu permiso me quedo por aquí de seguidor para admirar todos los platos que salgan de tu cocina! como este pastel tan original que te ha quedado de lujo!!!!

    Te he añadido a mi blog para no perderme nada de lo que hagas!!!

    Muchísimas gracias de nuevo y...... te sigo!!!

    ;-)

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!