16.8.10

Magdalenes 100% integrals

He tingut el blog un temps aturat, ja sigui perquè em vaig quedat subtadament sense la meva càmara després d’un petit accident donant voltes de cap per vall a Port Aventura o perquè necessitava un petit descans davant les tecles, però torno més animada que mai amb un objectiu aconseguit: totes les magdalenes ja surten les meu forn amb barret! El secret? Deixar reposar la massa una hora a la nevera, posar els motlles de paper rissat dins els de silicona i posar les magdalenes a coure amb el forn molt i molt calent! Aquesta vegada les he fet amb farina integral i el barret ha sortit igualment, i sense que amb el pas de les hores desapareixi.

INGREDIENTS
2 ous
240 gr. de sucre
un pessic de sal
250 cc de llet
360 gr. de farina integral
1 sobre de llevat
ratlladura de llimona
Vainilla o un raig d’anís o l’aroma que més agradi
250 cc d'oli de girasol

PREPARACIÓ
Començarem per batre els ous amb el sucre i la sal fins que doblin el seu volum. Tot seguit hi afegirem la llet, l'oli, la ratlladura de llimona i l’aroma que més agradi i ho mesclerem. Llavors hi incorporarem la farina i el llevat i ho barrejarem ben barrejat.I aquí el primer secret!, deixar reposar la massa durant una hora a la nevera.
Mentrestant untar el fons dels motlles de paper arrissat amb una mica de mantega i posar-los dins els motlles de silicona. Segon secret!, això permetrar que en coure’s les magdalenes els motlles de paper no s’aixamplin i dirigeixin la massa cap amunt, formant el típic barret de les magdalenes.
Després d’una hora de repós, i tercer i últim secret!, amb el forn molt i molt calent posar les magdalens a coure durant uns 15 minuts. Jo les coc 10 minuts només amb la part inferior del forn encesa i els últims 5 minuts encenc el gratinador perquè agafin color. I volià! unes autèntiques magdalenes amb barret.
Bon profit! ;-)

5 comentaris:

  1. Preciosses!!!!! Això ja ho tenim superat!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Divines les teves magdalenes saludables. T'hem trobat a faltar!! Esperem que el descans t'hagi anat molt i molt bé! Petons.

    ResponElimina
  3. Gemma!! Per fí!!

    Doncs me n'alegro molt que hagis tornat amb ganes i refrescada. Llàstima el tema càmera, però les coses són això...coses. I es poden arreglar o subtituir.

    Les madalenes tenen moooooolt bona pinta. Felicitats :)

    ResponElimina
  4. T'han quedat precioses!!! I a més integrals, m'encanten!

    ResponElimina
  5. Primera: bentornada al blog!, ja feia dies que pensava estaves de vacances llarguíssimes, o que no estaves bé!
    Segona: això sí que són unes magdalenes espectaculars!, jo quan faig magdalenes els hi hauria de dir muffins perquè el barret...res de res...m'apunto els teus consells!
    Una abraçada!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!