16.1.13

Macarrons farcits + {premi}

Fa uns dies vaig rebre el premi Liebster Award de mans de la Cris, l’ànima del bloc Coeur deCuisine, un bloc fantàstic que acabo de conèixer gràcies a la seva nominació, el meu regal de la nit de Reis! Quan vaig veure el seu comentari al meu bloc, dient-me que passi per la seva cuina a recollir un premi, em va fer molta il·lusió, i vaig pensar, veus, no hi ha dia de Reis sense regals. Moltes gràcies, Cris, em vas posar un somriure als llavis.

El premi porta darrera una cadena, però no soc massa de cadenes, i tot i que em faria il·lusió passar la batuta del premi a 11 blocs que durant els darrers temps també han sigut una mica el motor dels meus llocs (blogger, flickr i facebook), prefereixo deixar-ho aquí, dedicar-vos-el a tots, tots els que passeu per aquí, o bé en silenci o deixant comentaris.

Va per tots vosaltres!

Normes:
- Anomenar a qui t’ha concedit el premi.
- Premiar a 11 blocs més amb menys de 200 seguidors
- Contestar les 11 preguntes que t’han formulat i formular-ne 11 més tu, que també poden ser les mateixes.
- Seguir almenys al bloc que t’ha premiat.


I avui uns macarrons ben diferents, enlloc de la carn trinxada per fora, per dins, ben farcits. Quan vaig veure aquests macarrons gegants a la carnisseria me’n vaig endur una bossa pensant en fer uns macarrons per sorprendre, i ho vaig aconseguir!


INGREDIENTS
250 grs de carn trinxada
250 grs de macarrons de mida gegant
1 ceba mitjana
1 carbassó petit
2 pastanagues
3 tomàquets fets puré
10 grs de farina
100 ml d’aigua
Orenga
Una fulla de llorer
Sal
½ culleradeta de sucre
Beixamel
Formatge gruyère

ELABORACIÓ
Tallem la ceba, el carbassó i les pastanagues a daus petits i ho sofregim tot lentament. Quan comenci a agafar color hi afegim els tomàquets fets puré, l’orenga, la fulla de llorer, la sal i el sucre i deixem que es cogui fins que el tomàquet s’hagi concentrat i sigui ben lluent. Tot seguit hi afegim el trinxat de carn i es cou amb el foc ben fort. Quan és rosset, es tira la farina a la cassola i 100 cc d’aigua i un cop ha agafat cos tot plegat ja ho podem retirar del foc.
A continuació bullim els macarrons en una olla amb abundant aigua, segons instruccions del fabricant, i quan finalitzi la cocció els refresquem i els anem farcint amb el preparat de la carn. Llavors els anirem col·locant en una plata que pugui anar al forn untada amb una mica de mantega. Els cobrirem amb salsa beixamel, i ho gratinem amb el formatge ratllat per sobre.

22 comentaris:

  1. boníssims aquests macarrons, eh.. m'agrada fer proves amb aquesta pasta tan bona, n'hi ha de tantes formes que donen molt de joc.. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres nena, no m'havies parlat de uqe havies fet aquests macarrons!!! Son espectaculars!
      Son macalons, o canmacs! jejeje M'encanten...a més amb el seu sofragidet i la bechamel...tenen que estar boníssims..... en van sobrar??????? Un tupper per una noia malaltona que no et pot menjar??? jejeje
      Per cert m'encanta la foto amb la bossa de paper dels macarrons al fons! Fantástica!

      Elimina
  2. Boníssims Gemma, i super orginals eh?? aquest any per nadal vaig fer galets farcits amb carn picada i van agradar molt, ara toca continuar experimentant, les fotos molt boniques, com sempre! petons :)

    ResponElimina
  3. Una recepta original i sorprenent, uns macarrons molt diferents...
    D'aquells plats que agraden a tothom i tenen l'èxit assegurat ;)

    ResponElimina
  4. Hola guapa! enhorabuena por el premio lo primero y segundo que me encantan estos macarrones rellenos, qué originales...besitos y feliz día guapa

    ResponElimina
  5. Bonissims i molt originals !!
    Petons

    ResponElimina
  6. Hola Gemma, primer de tot enhorabona pel premi, i segon quins macarrons se'm fa la boca aigua t'han quedat divins!!

    ResponElimina
  7. Un pinta boníssima, i la foto molt, també
    Marta

    ResponElimina
  8. ohhhhhhh...a casa haguéssim llepat el plat i tot!!! quina pintaaaaaaaaa nena!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  9. Ei, quins macarrons més guapos!!!

    ResponElimina
  10. Els acarrons sempre trionfen, i més si estan tan ben presentats!!! Feliç any guapa. Petonets

    ResponElimina
  11. Ñam...con sorpresa dentro estos macarrones son un vicio!!!

    Mil besotes linda.

    ResponElimina
  12. Moltissimes felicitats! Una presentació perfecte Gemma:)) M'agrada molt!
    Enhorabona! Molt bons i noves propostes. Per la bossa que es veu al final segur que són italians!
    Un feliç dia!

    PD: els teus estalvis els tinc iguals...!

    ResponElimina
  13. Un plat de macarrons ben diferent,original i molt bons. Felicitats pel premi
    Petons

    ResponElimina
  14. Anònim17.1.13

    This is a great tip especially to those new to
    the blogosphere. Brief but very accurate info… Many thanks for sharing this
    one. A must read post!
    Here is my webpage ; recortes prensa

    ResponElimina
  15. Uns macarrons molt diferents, segur que sorprenen a tothom. És entre caneló i macarró, no?
    Petons.

    ResponElimina
  16. M'encanten! Una proposta fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
  17. Ja sé amb quina excusa ens presentarem la Mon i jo a casa teva: volem uns macarrons com aquests!
    Nani

    ResponElimina
  18. Aquesta recepta m'ha vingut com anell al dit! Tinc uns macarrons gegants esperant a ser farcits, i la recepta que havia trobat no em convencia... Fan molt bona pinta!!

    ResponElimina
  19. Entre els macarrons i les fotografies... quina crack!! Felicitat pel premi!!

    ResponElimina
  20. He hagut de llegir dues vegades el títol, quan he vist macarrons farcit m'he imaginat els de tota la vida i no em podia creure que els haguessis farcit jejejeje!!!
    Fantàstics!!!

    ResponElimina
  21. Muchas gracias!!!
    Todo un placer :)
    Y espectaculares las fotos de estos macarrones!!
    Un saludo!!!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!