5.1.13

Coca de xocolata i nous + {carta a Ses Majestats els Reis d’Orient}

Lo maravilloso de la infancia es que cualquier cosa es en ella una maravilla.
Gilbert Keith Chesterton (1874-1936) Escriptor britànic



Aquesta senzilla coca de xocolata la tinc a la carpeta de les receptes fetes i pendents de publicar des d’abans de Nadal, perquè em sembla que des dels inicis d’aquest bloc no havia publicat tantes receptes com durant aquestes festes, feien cua. Bé, també bona senyal, no? La recepta base és la coca casolana de la Montserrat Seguí, però per fer-la un xic diferent vaig substituir part de farina per xocolata en pols i hi vaig afegir nous trossejades. Ideal per una tarda de berenar amb amics, no trobeu? O per deixar-ne tres trossets al balcó per Ses Majestats els Reis d’Orient, juntament amb tres gots de llet i una mica de menjar pels camells.


El Nadal ja s’acaba, només ens queda la nit més màgica, la nit en què Ses Majestats els Reis d’Orient passaran per totes les cases de les nostres contrades, enfilant-se per finestres i balcons, perquè tots els nens i nenes al llevar-se al matí trobin aquella joguina que van demanar amb il·lusió a la carta que van entregar al patge reial o a Ses mateixes Majestats.

La meva carta aquest any no és més especial que els altres anys, però sembla que si ambiciosa, perquè s’ha convertit en ambició demanar que no ens hipotequin el nostre futur, que ens deixin d’utilitzar de salvavides dels poders financers, perquè s’ha convertit en ambició que tothom tingui dret a una assistència sanitària gratuïta, perquè nosaltres no hem de pagar els plats trencats dels poders polítics, perquè em dóna la sensació que demanar una cosa tan bàsica com una educació pública gratuïta és d’ambiciós, o això ens volen fer creure. A vegades penso que tot plegat és un somni, un somni del qual qualsevol dia despertarem, un matí del dia de Reis.


INGREDIENTS:
150 grs de sucre
150 grs de farina
50 grs  de xocolata en pols pur
2 ous
Ratlladures d'una llimona
4 cullerades de llet
3 cullerades d'oli
3 cullerades d'aigua
3 cullerades d'anís
1 sobre de llevat
100 grs de nous
un pessic de sal

PREPARACIÓ:
Mesclem els ous amb el sucre fins que dobli el volum.
Tot seguit hi incorporem un pessic de sal i les ratlladures de llimona, la llet, l’oli, l’aigua i l’anís. Ho barregem tot bé i hi afegim la farina barrejada amb la xocolata amb pols  i el llevat passada per un sedàs. Per finalitzar hi afegim les nous trossejades i ho posem en una safata per anar al forn folrada amb paper vegetal untat amb mantega. Coure al forn a temperatura regular uns 20 minuts o fins que al punxar-lo amb una agulla aquesta surti neta.


13 comentaris:

  1. Primer de tot...aquesta coca és veu MAREVELLOSA...quines ganes de endur-me'n un mos... mare meva! es que diria que fa olor!
    Sobre la carta, la subscribeixo totalment!!!! ojalà els Reis d'Orient poguessin fer quelcom... però crec que es feina terrenal...
    Però, la signo amb tu.
    Un petò i feliços reis!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta! I que bonica i gens amibiciosa la carta de Reis! Ja ens agradaria a tots que els Reis fossin una miqueta màgics i fessin entendre els polítics coses tan bàsiques com aquestes. Esperem que els teus desitjos es fagin realitat.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Una coca boníssima per esmorzar.
    Espero que els reis et portin tot el que demanes a la teva carta, que, de fet, s'assembla molt a la meva!

    ResponElimina
  4. Jajaja el mío también hizo tres años hace un mes o así y la verdad que también le cuesta moverse al contador de seguidores -también porque lo tengo muy abandonado estos dos últimos años- pero tampoco me quita el sueño aunque siempre gusta que alguien nuevo te haya encontrado y te siga :)
    Me alegro que te haya gustado y l averdad que tus fotos y tus recetas son estupendas así que me sorprende que no tengas más seguidores!!
    Un saludo desde coeurdecuisine!

    ResponElimina
  5. Bonissima !! . Ideal epr a esmorzar o berenar.
    petons

    ResponElimina
  6. Gemma, s'han portat bé els Reis? Estic segura que sí, sobretot si vas pensar de deixar algun trosset d'aquesta coca. Com sempre ho has sabut plasmar molt bé: amb unes fotografies magnífiques i un escrit d'allò més. Que l'any 2013 faci realitat els teus desitjos. Una abraçada ben forta,
    Nani

    ResponElimina
  7. A pesar que no me gusta el chocolate debo decir que se ve delicioso, que esponjoso ha quedado.
    Tus fotos están preciosas!
    Te deseo un estupendo 2013 y que todos tus deseos se cumplan, al menos los más importantes.
    Besos!

    ResponElimina
  8. Ha de ser bona per força amb aquest color que té!

    ResponElimina
  9. Gemma, jo crec que si has deixat aquesta coca als Reis segur segur que alguna cosa ens porten!!! I ho dic en plural pq penso lo mateix!!!!
    Petunets i bon any guapa!!!
    Eva.

    ResponElimina
  10. Como siempre venir a tu blog es venir a disfrutar y a sentirse como en casa,ya me estaba viendo con un trocito de coca acompañado de buena compañia....
    La dita Gilbert keith buenisima.
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  11. Fabulosa esta tarta! Que este año las cosas vayan a mejor para todos!

    Un abrazo enorme!

    ResponElimina
  12. mmm només veient-ne el color ja te tota la pinta de ser d'aquelles coques de gust intens a xocolata que es desfan a la boca, molt més esponjosa i lleugera que el brownie, tota una delícia.
    La penúltima foto m'encanta, la coca talladeta en quadradets és irresistible, venen ganes d'agafar-ne un tall ara mateix jeje.
    Espero que els reis s'hagin portat molt bé a casa vostra.

    Petonets!!

    ResponElimina
  13. Totalment d'acord amb tu Gemma, la coca segur que boníssima els reis Mags no en deurien deixar ni les engrunes!!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!