29.11.12

Arròs blanc {Gran recapte d’aliments 2012}

Un any més tenim a sobre la campanya del Banc dels aliments de Catalunya, el Gran Recapte d’Aliments.  Enguany tindrà lloc els dies 30 de novembre i 1 de desembre, i novament els blocs ens unim per donar-hi suport i fer més ressò de la campanya i animar a tothom que aquests dos dies s’apropin als mercats i supermercats de tot Catalunya a fer el seu donatiu d’aliments bàsics (pasta, llegums secs, oli, llet i llaunes de conserva de peix) per a les persones més necessitades de casa nostra, que malauradament cada cop en són més.


La meva aportació d’enguany a Blogs contra la fam és un senzill arròs blanc, amb un toc diferent.

Cal tenir present la importància que té aquest cereal en l’alimentació de la població mundial, i per això us faig un recordatori d’un text que fa temps vaig publicar en aquest bloc:  
Diversos documents testimonien que fa més de 4000 anys que els xinesos ja es dedicaven al conreu de l’arròs. A poc a poc fou conegut a altres zones més càlides del planeta, començant per les regions monsòniques d’Àsia com la vall del Ganges, Indoxina i Japó, i esdevenint el segon cereal més important després del blat. Sembla que foren els àrabs qui introduïren l’arròs a la regió mediterrània. Nacions tan habitades com la Xina i la Índia basen fonamentalment la seva alimentació en aquest cereal, i es pot dir que quasi la meitat de la població mundial depèn d’aquest cereal.

Tots contra la fam!


INGREDIENTS
½ quilo d’arròs
Aigua abundant
50 grs de mantega
Sal

ELABORACIÓ
Posar l’aigua al foc sense sal i quan bulli s’hi afegeix l’arròs i es remena amb una cullera de fusta. Es deixa coure a foc viu de 12 a 15 minuts. Transcorregut aquest temps es cola i s’hi tira un bon raig d’aigua freda per sobre, fent-lo saltar perquè quedi solt. Es reserva fins el moment de servir. Quan el vulguem portar a taula, en un cassó apart  es posa la mantega a fondre, s’hi afegeix l’arròs i es sala, donant-li voltes amb una cullera de fusta. I ja estarà llest per portar a taula.

Font: 1080 recetas de cocina

8 comentaris:

  1. Gemma, la teva fotografia emociona. El motiu també... petons

    ResponElimina
  2. Que bo aquest arroç d'acompanyament!!!! i sol, ha d'estar boníssim....
    Bonica recepta per una bonica causa.....Molt bé, Gemma!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Tan senzill i tan bo...
    Marta

    ResponElimina
  4. Senzillament deliciós.
    Aquest any batrem record de participació!

    ResponElimina
  5. com pot ser que una cosa tan senzilla estigui tant tant bona! gràcies al fb del Gran Recapte he arribat fins aquí. M' ha agradat moltissim el teu blog!

    ResponElimina
  6. Es una pena pero este año la recogida de alimentos será más necesaria que nunca.... El arroz así lo tengo que probar...
    Bss

    ResponElimina
  7. Una buenísima iniciativa Gemma....con este arroz tan rico podría comer mucha gente y no pasar hambre....besitos guapa y buen finde...

    ResponElimina
  8. L'arròs un dels aliments bàsics per a una gran part de la població del món.
    MB Gemma! simplicitat!
    Arriba el fred! Bon cap de setmana, guapetona!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!