21.6.12

La mirada de Steve McCurry

A punt de començar uns dies de vacances laborals, i entremig del tancament temporal del blog, no podia deixar de publicar aquesta proposta tan temptadora que des del 10 de maig tenim a la ciutat de Girona, l’exposició La mirada de STEVE McCURRY. No us en puc dir el què, espero que aquest proper dissabte a la fi hi pugui anar, però em sembla que es ven per si sola. Atenció, finalitza el dia 30 de juny.


L'exposició “La mirada de Steve McCurry”. El fotògraf, nascut a Filadèlfia el 1950, és conegut mundialment per les seves fotografies, especialment evocadores; perquè sap capturar l'essència de la lluita i de les alegries humanes arreu del món, i perquè deixa constància, a través de les seves imatges, de nombrosos conflictes civils i internacionals.
La seva carrera va arribar a una fita important quan va fotografiar la nena afganesa Sharbat Gula, imatge publicada a la revista National Geographic l'any 1985, que s'ha convertit en una de les fotografies més famoses del món (la qual també es podrà veure a l'exposició de la Casa de Cultura).

En resum, “La mirada de Steve McCurry” la conformen 79 fotografies: 23 fotografies de 50,8 x 61 cm; 40 fotografies de 76,2 x 101,6 cm; 16 fotografies de 101,6 x 152,4 cm, a més d'un vídeo que narra com un equip de la National Geographic i el fotògraf Steve McCurry van trobar Sharbat Gula i la van fotografiar disset anys després d'haver-li fet la primera fotografia.

Totes les fotografies palesen com McCurry no se centra únicament en els paisatges i el terreny, sinó que dóna una importància cabdal als rostres i als comportaments humans.

Font: http://www.ddgi.cat/web/home.seam?nivellId=440&categoriaId=6





Edició: Ja hi he anat i us recomano que no us la perdeu, és realment fantàstica, genial, m'ha encantat!!!!!!!!!

7 comentaris:

  1. Crec que intentaré escapar-me algun dia a Girona abans que acabi l'exposició...la tercera foto és impressionant, quina tonalitat més càlida!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim22.6.12

      I la gran majoria són amb analògic, res de digital!

      Elimina
  2. Impresionante colorido, las miradas que logra captar, es un "roba-almas" total.

    Besos.

    ResponElimina
  3. Que boniques Gemma!!!!!

    ResponElimina
  4. TAmbé intentaré passar-m'hi!!
    La primera foto és va fer famosa mundialment el rostre de la nena y després al cap dels anys la mateixa nena ja dona quin canvi.

    ResponElimina
  5. Jo també hi vaig anar i en vaig sortir "tocada", no sé si m'entens

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim6.7.12

      Si, t'entec, a mi també em va passar, hi han drets molt bàsics de la nostra societat que en molts països són autèntics privilegis.

      Elimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!