2.6.12

Galetes blanc i negre especiades

James li va apartar dolçament els cabells que li havien caigut sobre la cara amb l’esbojarrada dansa. El seu dit va passejar lleuger com una ploma per la galta, els llavis...
Gwyneira va prendre una decisió. Era Cap d’Any. Podies fer un petó a la persona que tenies al costat. Es va posar amb cura de puntetes i va besar James a la galta.

Al país del núvol blanc
Sarah Lark


Quan vaig fer aquestes galetes no m’imaginava pas que tindrien tan d’èxit, doncs a casa en tinc un de cada. A un li agrada el flam, l’arròs amb llet, la tarta de poma, de formatge, ..., l’altre quasi ni ho prova, però el que si prova és la xocolata, en faria primers, segons i postres! Així que aquestes galetes n’estava segura que li agradarien, però no m’imaginava que al dels flams, arròs amb llet i tartes li agradessin tan, així que en vaig fer curt, van volar!

La recepta la vaig trobar fa molt de temps al fantàstic blog de Ana Mª Prieto, Las recetas de mamá, amb ja dos llibres publicats. Feu-hi un cop d’ull, us agradarà!


INGREDIENTS
250 grs de xocolata 70% de cacau
55 grs de mantega
2 ous
100 grs de sucre
Una baina de vainilla
210 grs de farina
Una culleradeta de llevat químic
Un pessic de sal
Una culleradeta d’espècies (barreja de canyella, gingebre, nou moscada, pebre blanc, clau, cardamom)
Sucre de llustre

ELABORACIÓ
Fondre la xocolata juntament amb la mantega al bany maria. Reservar.
Batre els ous i el sucre fins que dobli el seu volum. Quan la barreja estigui ben esponjosa hi afegirem la xocolata fosa al bany maria, ho mesclarem bé, i tot seguit hi incorporarem el pessic de sal, la barreja d’espècies, el llevat i la farina passada pel sedàs. Un cop tinguem la barreja ben unida la deixarem reposar una hora a la nevera, així agafarà consistència i ens serà molt fàcil manejar-la.
Passat aquest temps anirem agafant petites quantitats de massa, segons com vulguem que siguin de grans les galetes, els hi donarem forma rodona, les arrebossarem amb sucre de llustre i les anirem col·locant en una safata de forn folrada amb paper vegetal untat amb una mica de mantega. Finalment les enfornarem durant 12 minuts a 185º.

12 comentaris:

  1. que boniquetes amb aquest polsim blanquet al cim!!!!!!
    galetes de xocolata...i que esparaves????
    Petons

    ResponElimina
  2. Gemma aquestes galetes `son bonissimes sempre trionfen. A casa l'encarregada de fer-les es la meva filla, (que per cert també es diu Gemma) i no duren gens, entre les que s'emporta per les companyes del pis i les que queden a casa si et descuides ni les tastes.
    Ja ho saps tornar a repetir.
    Petons

    ResponElimina
  3. Aquestes galetes són tot un clàssic, i crec que són de les que han tingut més èxit de les que he fet.. Així que no m'estranya gens que a casa teva hagin agradat a tothom :)

    ResponElimina
  4. Bon dia, Gemma,
    Les galetes fetes a casa no hi ha color:))
    La fotografia t'ha quedat mb, quasi es toquen...
    Bon diumenge!!

    ResponElimina
  5. Me encantan estas galletas!! Besitos

    ResponElimina
  6. Fantásticas galletas Gemma. Un besazo.

    ResponElimina
  7. Anònim3.6.12

    Sí, a casa també les hem fet (les vaig treure de no sé on!) i van volar! Són boníssimes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Com vols que no volin amb la presència que tenen, són guapíssimes!

    ResponElimina
  9. Són vistoses i ben xocolatejades com a mi m'agraden! quines ganes de fer galetes m'han entrat, fa massa que no en faig!
    Petons :)

    ResponElimina
  10. Semblen boníssimes, les hauré de fer també. Tot i que les galetes m'agraden principalment a mi, de casa, estic segura de que també volaran, amb aquesta pinta que fan!
    Marta

    ResponElimina
  11. Estas galletas son muy Alfriston Cottage. Una sugerencia encantadora y muy "british". Gracias.

    Saludos desde Waterbridge.
    -Andy-

    ResponElimina
  12. Com queden? Cruixents per fora i tendres per dins? Es veuen ben delicioses.
    Jo a casa també em trobo com tu: n'hi ha una que no li agraden gens els pastissos, però la xocolata la torna boja... i l'altra al revés: tots els dolços li agraden, menys els de xocolata. Per sort, la tercera filla ho compensa i li agrada tot, dolç, salat i el que faci falta!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!