13.5.12

Gelat de stratiacella + {Bilbao 2009}

-Gwyneira, jo t’estimo, des de la primera vegada que et vaig veure. És senzill... passa de la mateixa forme que cau la pluja o brilla el sol. No es pot evitar.
-Un pot protegir-se de la pluja –va murmurar Gwyneira-. I buscar l’ombra quan brilla el sol. No puc evitar la pluja ni la calor, però no hi ha perquè mullar-se o cremar-se.

Al país del núvol blanc
Sarah Lark


Bilbao també és una d’aquells viatges per a no oblidar. Tres maletes plenes d’il·lusions, una d’elles també de dubtes i pors, però les altres van aconseguir que fos una setmana meravellosa, perfecta!


 Catedral de Santiago

Museu Guggenheim

Pont Vizcaya, transbordador de Portugalete a Las Arenas


D’aquell estiu també me’n vaig endur el gelat d’stratiacella i el gelat de tiramisú, dues grans troballes, i com que en comença la temporada, avui us porto aquest que vaig trobar al blog Goumenderies, un blog preciós que us recomano que visiteu, té una receptes fantàstiques i unes fotos que fan caure de cul. Igual que aquest gelat, boníssim, amb un gust realment sorprenent que recorda a llet condensada.


INGREDIENTS
350 ml. de llet
50 grs. de llet en pols
200 grs. de nata
50 grs. de xocolata negra
100 grs. de sucre

ELABORACIÓ
Bullirem la llet líquida, la llet en pols i el sucre. Quan aquesta barreja arrenqui el bull la retirarem del foc i la colarem. Deixar-ho refredar completament. Un cop ben freda la barreja anterior hi afegirem la nata i començarem el procés de gelar.
Pels que no teniu geladora, com jo, us recordo tot el procés de com fer gelat manualment.
Col·loqueu la barreja anterior en una safata metàl·lica (ni de plàstic ni de vidre, perquè trigaria molt més a gelar-se) i ho posarem al  congelador uns 45 o 60 minuts; segons la temperatura que agafi el frigorífic trigarà més o menys a gelar-se. Passat aquest temps, si fa no fa, el gelat ha d’haver començat a prendre’s pels costats, quedant encara tou pel mig. Aleshores es treballa amb una forquilla o bé amb un batedor, fins que es tingui una crema espessa i fina. La precaució de batre’l a mig gelar fa que el gelat no cristal·litzi. Aquesta operació de treballar la barreja amb la forquilla o un batedor a mig gelar l’hem de repetir tres o quatre vegades més, i ja veureu com cada vegada la barreja estarà més gelada i us costarà més batre.
Quan la barreja ja comenci a agafar una textura més cremosa, abans no s’acabi de gelar del tot,  fondrem la xocolata al bany maria i l’abocarem molt a poc a poc sobre el gelat, sense deixar de remenar. Amb el contacte de la xocolata amb gelat aquesta quedarà presa i formarà els tìpics trossets de xocolata que té el gelat de stratiacella.

16 comentaris:

  1. Ohh el país basc també és un dels meus viatges especials, en tinc molt bons records, però més que de Bilbao de Sant Sebastià i de la costa.
    Per mala sort vaig perdre les fotos, però per sort em queden els records.
    El gelat te massa bona pinta, jajaja, el que donaria jo ara per una cullaradeta ni que fos xD.

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Bilbao és una ciutat molt bonica, realment ha canviat molt!
    Nosaltres vam dinar al bistrot del Gugenheim i ens va agradar molt.
    Cada estiu dic el mateix: m'haig de comparar una geladora! :)

    ResponElimina
  3. Feia temps que buscava una recepta per fer un gelat com aquest, ja la tinc! I les fotos de Bilbao, precioses, saps que no hi he estat mai?

    ResponElimina
  4. Me encanta Bilbao, y este helado por favor....una delicia!

    Besos.

    ResponElimina
  5. Jo hi vaig anar fa mooolts anys, quan encara no existia el Guggenheim, i per això ara hi hauria de tornar!!! Tot el País Basc és preciós!
    I aquest gelat és una meravella! Un dels meus preferits!
    Petons

    ResponElimina
  6. Que maques les fotos tot i de la pluja!!! El Gugenheim és que es tan impresionant!
    I el gelat de stratiacella... que bo... i si, ara que comença la calor és el millor moment per els gelats!

    ResponElimina
  7. Ooooh! Gelat d'Stratiacella!! Si sóc capaç de prepara'l a casa em faran un monument! :) Quina bona pinta, mare meva!! I a sobre expliques com ho hem de fer si no tenim geladora...vaja, que més facilitats impossible!!

    Gràcies per comparti'l!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Mai he visistat Bilbao, hi vaig passar un cop pel mig però amb cotxe i de passada, i és un d'aquells llocs on m'hi voldria deixar caure.
    Aquest gelat té un aspecte.... que sàpigues que a mi la straciella mai m'ha fet el pes però en aquest gelat no li diria que no!, que bo....

    ResponElimina
  9. Oh! qué bueno!!! y si sabe a leche condensada aún más!! ;)

    ResponElimina
  10. El país basc m'encanta! tot i que conec més Gipuzkoa que Bilbao.
    M'apunto la recefpta del gelat per fer-la aquest estiu!!
    petonets

    ResponElimina
  11. Hola, Gemma,
    Bona nit...
    Bilbo:))
    El gran Bilbo
    La catedral del futbol,
    El puente elegante,
    Em quedo amb les gotes en el vidre en un dia qualssevol,
    Gràcies per la teva manera de veure la vida:))
    el gelat deliciós,

    ResponElimina
  12. Tinc molt carinyo al país basc i Bilbao es la meva assignatura pendent, així que gràcies pel passeig i gràcies pel gelat, me l'apunto perque la llet condensada m'agrada moltissim i per cert, ara fa dies que no he menjat...!!!! :-))) Petons

    ResponElimina
  13. Un gelat perfecte per compartir en un viatge!!

    ResponElimina
  14. Hola Gemma guapa tu

    Una bonica excursió, em va encantar Bilbo, em ganes de tornar-hi, gràcies per compartir aquestes fotos tan maques, i aquest gelat que no te perdó, anoto la teva formula

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Quines fotos més boniques de Bilbao!!!!
    I el gelat d'stratacciella, és un dels meus preferits. Recepta apuntadíssima!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  16. M'encanta la primera foto. Ha quedat fantàstica.
    El primer cop que vaig estar a Bilbao em va sorprendre les pujades i baixades de la ciutat, allà no hi ha res pla!

    ResponElimina

Entreu, tasteu! i tant si us agrada com si no aquí podeu deixar-nos els vostres comentaris!