28.12.09

Per Nadal, estrena!

Aquest Nadal ha sigut d'estrena blocaire!

Aquesta és la primera recepta que penjo al meu recent estrenat bloc i no hi ha altra millor manera de fer-ho que amb el sopar de gala de la nit de Nadal.

De primer vaig fer la tradicional escudella i carn d'olla amb galets gegants farcits de pilota i de botifarra negra.
I de postres, bescuit gelat de torró de la Carme Ruscalleda, tot un gust pel paladar. Estava entre aquesta recepta o el tiramisú de torró de la Mireia Carbó però aquest últim me'l reservo per cap d'any.

BESCUIT GELAT DE TURRÓ

INGREDIENTS:
10 rovells d'ou
200 ml. d'aigua
200 gr. de sucre
7 gotes de suc de llimona
500 gr. de nata sense sucre
500 gr. de torró de Xixona

PREPARACIÓ:
Batem els rovells d'ou fins que augmentin molt de volum. Un truc que dóna la Carme Ruscalleda en el seu llibre Un any amb Carme Ruscalleda és que quan els rovells comencin a agafar volum es tapa el vol amb dos draps molls d'aigua ben calenta i ben escorreguts i batre durant deu minuts més, tot seguit retirar els draps i continuar batent durant uns 10 minuts més.
Tot seguit fer un almívar amb l'aigua, el sucre i les gotes de llimona i tot just arrenqui el bull incorporar-ho als rovells d'ou amb un rajolí ben fi i batent a velocitat ben lenta.
A continuació incorporar-hi la nata muntada i el torró ben esmicolat. I ja podem posar-ho en el motlle i cap el congelador. Jo ho vaig posar en motlles individuals tipus flameres ja que a l'hora de la presentació queda més vistós.
Deixo pendent les fotos per més endavant, que ara no les tinc a mà, i aprofito per desitjar-vos que passeu un bon cap d'any!


El rebost

SALSES

PETITS ENTRANTS O ENTREMESOS
Amanida de cuscús
Amanida niçoise

SOPES I CREMES

OUS I TRUITES

PEIXOS

L’AVIRAM


L’ARRÒS

LA PASTA

LLEGUMS I VERDURES

La cuina vegetariana

PRESENTACIÓ
Cuina saludable

PETITS ENTRANTS O ENTREMESOS
Amanida de cuscús
Amanida niçoise
Escalivada
Tomàquets a la provençala

SOPES I CREMES
Crema de carbassa amb llenties vermelles

LLEGUMS I VERDURES
Croquetes de pastanaga
Croquetes de patates i cigrons {sense gluten i sense lactosa}
Quiche de ceba i carbassó
Samfaina

BESCUITS I PASTISSOS
Bescuit de xocolata {sense ou}
Magdalenes de coco {amb farina d'espelta}
Magdalenes de gerds i magdalenes de canyella amb cor de xocolata
Magdalenes de iogurt especiales {o sense ou}
Magdalenes sense gluten
Pastís de mores silvestres i pomes
Pastís de pomes (pastel de manzanas caidas)
Pastís de recuit amb confitura d'avellanes i prunes
Tortada de xocolata

GALETES
Galetes {sense mantega}
Galetes d'avellanes
Galetes de sésam, canyella i taronja
Galetes de civada

POSTRES DE CULLERA
Arròs amb llet d'ametlles
Flam amb llet de coco
Flam d'ou amb llet de soja

CONSERVES I CONFITURES

SUCS, BATUTS I LIQUATS
Liquat de remolatxa, pastanaga i poma

Sense lactosa

PRESENTACIÓ
Cuina saludable

LLEGUMS I VERDURES
Croquetes de patates i cigrons

CEREALS
Granola

BESCUITS I PASTISSOS
Magdalenes de coco {amb farina d'espelta}
Magdalenes de iogurt especiades {o sense ou}
Magdalenes sense gluten
Tortitas americanas

GALETES
Galetes de sésam, canyella i taronja
Galetes de civada

POSTRES DE CULLERA
Arròs amb llet d'ametlles
Flam amb llet de coco
Flam d'ou amb llet de soja

Sense gluten

PRESENTACIÓ
Cuina saludable

LLEGUMS I VERDURES
Croquetes de patates i cigrons

CEREALS
Granola

BESCUITS I PASTISSOS
Magdalenes sense gluten
Tortada de xocolata
Tortitas americanas

GALETES
Galetes de sésam, canyella i taronja
Galetes de civada

La rebosteria

GALETES

BESCUITS I PASTISSOS
Bescuit de xocolata {sense ou}

MAGDALENES

DE CULLERA
DE FRUITA

GELATS

ALTRES

Sense ou

PRESENTACIÓ
Cuina saludable

BESCUITS I PASTISSOS
Bescuit de xocolata {sense ou}
Magdalenes de iogurt especiades

GALETES
Galetes de sésam, canyella i taronja
Galetes de civada

Cuina d'estrelles

CARME RUSCALLEDA

EVA ARGUIÑANO

JAMIE OLIVER

JORDI ROCA

JULIA CHILD

KARLOS ARGUIÑANO

MIREIA CARBÓ

SIMONE ORTEGA

Les receptes anticrisi

PRESENTACIÓ
Les receptes anticrisi

PETITS ENTRANTS O ENTREMESOS
Amanida de cuscús
Amanida niçoise
Escalivada
Tomàquets a la provençala

SOPES I CREMES

LLEGUMS I VERDURES
Croquetes de pastanaga

PASTA
POSTRES DE CULLERA

El forn de pa

MASSES
Tècnica d’amassat de Richard Bertinet
Massa blanca
Massa d’oli

Massa per pizza

AMB MASSA BLANCA
Pa de motlle

AMB MASSA D’OLI
Base de pizza amb massa d’oli
Pizza amb mozzarella

AMB MASSA DOLÇA
Brioix de Julia Child
Pa de llet amb panses i nous
Pa de poma amb panses i coco
Pa de nous, pases i canyella
Pa de ratafia amb avellanes i panses
Pa amb xocolata

AMB PANIFICADORA
Brioix de Julia Child

Pa amb xocolata
Pa de llet amb panses i nous
Pa de motlle
Pa de poma amb panses i coco
Pa de nous, panses i canyella
Pa de ratafia amb avellanes i panses
Pa semi-integral d'espelta

Pizza