Quan vaig veure aquesta glaça de xocolata al blog La cuina de casa vaig pensar que era espectacular, tan llisa, tan brillant, i que quan surtís una ocasió la tenia de provar de fer. De fet la seva primera oportunitat de triunfar la va tenir el passat mes de desembre, quan vaig fer el pastís d’aniversari d’en Marc, però per aquella ocasió vaig cometre un error i va acabar tota per l’aigüera: quan vaig llegir la recepta no em vaig adonar que el cacau en pols era amarg i vaig utilitzar cacau en pols amb sucre i ja us podeu imaginar quin gust tenia amb els 480 grs de sucre addicionals que porta. Però aquesta vegada si, ha sortit bé, no, molt bé, i us puc assegurar que és boníssima, ESPECTACULAR!
Bé, doncs aquí us deixo la recepta de la mona 2011 que vaig fer entre ahir i abans d’ahir als meus fills i us desitjo a tots i totes que passeu una feliç Setmana Santa.
PA DE PESSIC
Ingredients:
3 ous
100g de farina
100g de sucre
Ratlladura de llimona
100g de farina
100g de sucre
Ratlladura de llimona
Elaboració:
Separar els rovells de les clares i batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Tot seguit afegir la farina tamisada i la ratlladura de llimona a la mescla anterior i abocar-ho dins un motlle untat amb mantega i farinat i coure uns 25 minuts a 180º.
ALMÍBAR
Ingredients:
100ml d’aigua
100g de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor
100g de sucre
Gotes de suc de llimona
Licor
Elaboració:
Posar l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona en un cassó i coure durant 5 minuts. Fora del foc afegir un rajolí de licor.
TRUFA
Ingredients:
40 grs de xocolata al 70%
200 grs de nata per muntar
20 grs de sucre
Elaboració:
Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.
GLAÇA DE XOCOLATA
66g d’aigua mineral
480g de sucre
320g de nata per muntar
100g de cacau en pols amarg
3 i ½ fulles de gelatina
480g de sucre
320g de nata per muntar
100g de cacau en pols amarg
3 i ½ fulles de gelatina
Elaboració:
Hidratar la gelatina en aigua freda.
En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre ila nata. Quan bulli, apartar del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb un turmix a baixa velocitat evitant que entri aire a la mescla.
Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior. Colar, deixar refredar i reservar-la a la nevera un mínim de 6 hores.
En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i
Escórrer la gelatina i dissoldre-la en la barreja anterior. Colar, deixar refredar i reservar-la a la nevera un mínim de 6 hores.
MUNTATGE DEL PASTÍS
Tallar el pa de pessic per la meitat. Mullar amb almívar la meitat de sota, escampar-hi la trufa per sobre i cobrir amb l’altra meitat. Escalfar la glaça al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º, col·locar el pa de pessic amb la trufa sobre una reixa amb un recipient a sota per recollir la glaça que regalimi i abocar-hi la glaça per sobre la superfície ben escampada. Decorar al gust i reservar el pastís a la nevera fins el moment de servir. Per decorar-lo he comprar dos ous de xocolata blanca i uns ‘minilacasitos’, he fos xocolata blanca al bany maria i els hi he anat enganxat, tal com veieu a la foto. Oi que queden vistosos!
Què xulos queden els ous així!! I el pastís té una pinta, visca la xocolata!!La cobertura t¡ha quedat brillant brillant, prova conseguida!!
ResponEliminaMolt bona setmana santa!!
Petonets!!
Quina passada de mona... i la cobertura és espectacular! Me l'apunto!!! Els ous són una monada!
ResponEliminabona setmana santa i petonets!
Sandra
que maca!!! quina cucada d'ous! els teus nens segur que estan feliços amb aquesta mona!!! molts petonets i bones vacabces!!!
ResponEliminaTe ha quedado preciosa!!!! Seguro que les encantó a los peques.
ResponEliminaUn besote
Contents han d'estar segur perquè t'ha quedat molt bé i la cobertura també.
ResponEliminaM'agraden molt els ous, quina paciència has tingut!
Bones vacances.
Quina bona pinta que fa aquesta mona ¡¡¡¡¡¡¡¡¡ ha de ser bonissimaaaaaaa¡¡¡¡¡¡¡
ResponEliminaOhhhhhh! Quina mona més maca! M'encanten com t'han quedat els ous així tan guarnidets! I la glasa, com brilla.... bé que m'agrada tot!! Bona Setmana Santa!!
ResponEliminaquins ous més macos (per no parlar del pastís)! llàstima que avui ja he comprat els ous per a la mona de casa, sinó et copiava la idea. de tota manera, me l'apuntó per ben aviat.
ResponEliminaQuina guapadaaaaa, no la vols posar en algun aparador?
ResponEliminaCarai quins ous més xulos!! i quina mona més brillant! fa molt goig. Segur que ja no en queda...
ResponEliminacarai quins ous més xulos, i quina mona més brillant!! fa molt goig. Segur que ja no en queda...
ResponEliminaHola Gemma, t´he conegut per mitjà del Blog de la Quima, i veig que fas unes coses fantàstiques. M´agrada molt el teu comentari de l´encapçalament de la película de Julie&Julia, a totes ens va tocar la fibra. Hem quedo com a seguidora teva i et felicito per la mona, molt molt bona pinta. Salutacions des d´Almacelles (Lleida). Petons.
ResponEliminaUna mona espectacular!!
ResponElimina