tag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post5253209087118782133..comments2023-10-07T02:35:01.421-07:00Comments on Fogons: Pastís Sant MarcGemmahttp://www.blogger.com/profile/18068530375181845866noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-58793059382481265592012-06-18T07:21:21.911-07:002012-06-18T07:21:21.911-07:00Hola! Ahir vaig pensar amb tu, per preguntar-te co...Hola! Ahir vaig pensar amb tu, per preguntar-te com havia anat, però no vaig tenir temps a conectar-me. Bé, ja ho has fet tu, gràcies!<br />Lo de la nata no ho ser, hauríem de buscar per la xarxa a veure si trobem alguna cosa al respecte. Doncs la calor suposo que hi pot influir. Em sembla que exiteix alguna cosa que es posa a la nata perquè no es desinflir, estabilitzador, però no n'he vist mai ni ser de què es tracta, però una bloggera una vegada m'ho va comentar. L'hi ho puc preguntar.<br />El que se't barrejava la nata, la trufa i la gema potser és que vas carregar massa pels costats de nata i trufa, és millor deixar una mica de marge, i tot i que queda un xic buit quan hi poses la gema llavors ho omples amb aquesta. Però pensa que segurament fer aquests tipus de pastissos ha de ser molt més difícil fer-los a l'estiu que en ple hivern. Jo no recordo haver-los fet mai a l'estiu, més que res perquè a l'estiu jo i la cuina no som massa bons companys, jeje, tot i que cuino no m'hi poso tant com a l'hivern, que quasi no en surto.<br />Una abraçada i moltes i moltes gràcies, em fa sentir bé pensar que la gent passa per la meva cuina.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-52241432728256090282012-06-18T04:24:15.972-07:002012-06-18T04:24:15.972-07:00Bon dia!! gràcies per la paciència que vas tenir l...Bon dia!! gràcies per la paciència que vas tenir l'altre dia. Comentar-te que a la gent li va agradar molt el resultat, l'únic que jo no estic massa contenta és amb la nata.. és va desfer de seguida, potser per la calor.. .no ho sé... mai sé el punt exacte de quan està muntada, tens algún truc? i perquè quedi més consisten? `<br />De totes formes segur que la repetiré, és laboriosa però queda molt bé. Ah! també el que em va costar força és que quedessin els laterals anivellats i només amb la crema... se'm barrejava la crema amb les capes de nata i trufa... <br />Gràcies de nou, fins aviat!mpuighttps://www.blogger.com/profile/15560825985391872594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-24531319683067609532012-06-15T07:45:44.951-07:002012-06-15T07:45:44.951-07:00Si, el meu motlle és més gran i la veritat es que ...Si, el meu motlle és més gran i la veritat es que va sortir una mica baixet, llavors per tallar les tres capes em va costar una mica. L'ideal és augmentar quantitats, tu mateixa el dobre o 1/3 part. Fes la proporció.<br />Jo no el vaig cremar, llavors no tenia suplet i fer-ho amb una placa vaig pensar que me'l carregaria, costa una mica perquè quedi uniforme. De totes maneres a casa ens agrada més sense cremar.<br />Espero que vagi molt bé, i gràcies per passar per aquí. Bon cap de setmana!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-16397291600528772282012-06-14T04:06:14.649-07:002012-06-14T04:06:14.649-07:00Moltes gràcies Gemma, t'agraeixo molt que m...Moltes gràcies Gemma, t'agraeixo molt que m'hagis contestat tan ràpid! doncs faré això, ho prepararé tot demà i el diumenge al matí ho munto.<br />Una última cosa, la recepta és per un motlle de 18 cm, per quantes persones surt? si el volgués fer més gran tindria que augmentar les quantitats? El tema de cremar-lo, també s'ha de fer a última hora, no?<br />Ja està, no t'empipo més.. jeje espero poder obrir un blog ben aviat, però nose com posar-m'hi... jeje<br />La setmana que ve et dic que tal ha sortit, aix... espero que bé! moltíssimes gràcies de nou!!mpuighttps://www.blogger.com/profile/15560825985391872594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-35501989416113150132012-06-13T07:07:43.725-07:002012-06-13T07:07:43.725-07:00Hola! et contesto aquí perquè veig que no tens blo...Hola! et contesto aquí perquè veig que no tens blog.<br />La quantitat d'ou es refereix a rovell i clara, tot l'ou. Recorda de col·lar-ho, tal i com diu la recepta, perquè sinó veuràs que la gema tot i quedar bona hi queden tot un seguit de filaments que fa que no sigui tant fina i quan cobreixis el pastís es veuen. T'ho dic perquè la última vegada que vaig fer aquest pastís jo me'n vaig oblidar.<br /><br />Jo no el muntaria el divendres, més que res per la trufa i la nata. Prepara-ho tot el divendres a última hora del dia. Fes el pa de pessic, la gema (guarda-la en uns recipients que quedin ben plens i llavors ho tapes amb paper film, que aquest toqui la gema. Mira les meves fotos i veuràs que ho vaig guardar en uns recipients de vidre i estaven a vessar), la nata no hi ha problema, perquè només li hauràs d'afegir el sucre i muntar-la i la trufa deixa-la preparada líquida, en un recipient tapada, també a punt de muntar. Jo crec que no tindràs problema, així.<br /><br />De totes maneres jo la recepta la vaig treure del blog de la Gemma, La cuina de casa (http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/). Ella és tota una experta pastissera i qualsevol dubte també te'l resoldrà. Si et cal, escriu-la.<br /><br />Espero que sigui tot un èxit, el pastís és boníssim, garantit.<br /><br />Petons i moltes gràcies per escriure, ja em diràs com ha anat, i a veure si t'animes a obrir un blog, és divertit!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-91481585411728085722012-06-13T01:58:50.206-07:002012-06-13T01:58:50.206-07:00aix... ara he vist les quantitats de nata i sucre....aix... ara he vist les quantitats de nata i sucre.. perdona...mpuighttps://www.blogger.com/profile/15560825985391872594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-90038718342005611702012-06-13T01:57:41.564-07:002012-06-13T01:57:41.564-07:00Bon dia! primer de tot felicitats per aquest bloc,...Bon dia! primer de tot felicitats per aquest bloc, la veritat que he agafat moltes idees. I aquest pastís te una pinta increíble.<br />Jo no sóc gaire experta però ja fa un temps que m'he aficionat més i justament aquest fi de setmana tinc que fer aquest pastís i és el primer cop que el faig. Tinc uns dubtes, quan dius 215 gr. d'ou per fer la gema, vols dir tot l'ou o només el rovell? i per fer la nata, quina quantitat hi vas posar i quan de sucre?<br />Dura uns dies a la nevera, és que el problema que tinc que el dissabte tinc un casament i m'agradaria fer-ho el divendres, però clar nose si aguantarà tans dies, és per diumenge... millor prepara-ho tot i muntar-ho el mateix diumenge, o aguantarà? <br />Molte gràcies, esperaré la teva resposta. Fins aviatmpuighttps://www.blogger.com/profile/15560825985391872594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-70032329415017859342010-11-26T01:50:17.757-08:002010-11-26T01:50:17.757-08:00Quin gran pastís per a una gran celebració! Felici...Quin gran pastís per a una gran celebració! Felicitats als pares, 50 anys junts són molts anys!,i a tu per a fer-los aquesta delícia!<br />petons!Teresahttps://www.blogger.com/profile/15962411942246864623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-67249814218949579522010-11-25T12:57:32.205-08:002010-11-25T12:57:32.205-08:00Menudo homenaje preparaste con esta tarta. Te ha q...Menudo homenaje preparaste con esta tarta. Te ha quedado perfecta.<br /><br /><br />besosNélidahttps://www.blogger.com/profile/08455477217960661382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-46812697775609817392010-11-25T02:04:18.079-08:002010-11-25T02:04:18.079-08:00felicitats per aquests 50 anys!!!
un gran pastís p...felicitats per aquests 50 anys!!!<br />un gran pastís per una gran celebració!Eva Floreshttps://www.blogger.com/profile/07249883675751507548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-51631292765402750152010-11-25T02:01:00.552-08:002010-11-25T02:01:00.552-08:00Moltes felicitats als pares!!! Un gran motiu de ce...Moltes felicitats als pares!!! Un gran motiu de celebració! I aquest pastís està espectacular!!!! T'ha quedat perfecte, una textura suau i un color preciós!!! m'encanta Gemma!<br />Molts petonets!!Ingridhttps://www.blogger.com/profile/13557314719672664884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-3932203817284076252010-11-24T13:23:24.473-08:002010-11-24T13:23:24.473-08:00T'ha quedat PERFECTE!!!! És un dels meus pasti...T'ha quedat PERFECTE!!!! És un dels meus pastissos preferits...és taaan bo!! Felicitats als pares!<br />Petunets, <br />Eva.El cullerot Festuchttps://www.blogger.com/profile/00478865660458089520noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-51210291209345577322010-11-24T00:57:10.410-08:002010-11-24T00:57:10.410-08:00Primer de tot enhorabona pels teus pares!!!!
I qui...Primer de tot enhorabona pels teus pares!!!!<br />I quin pastís més genial ni el de una pastissera......<br />PetonsAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06503040907985566889noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-82505804396447984602010-11-24T00:22:23.560-08:002010-11-24T00:22:23.560-08:00vaya perfección!!!
bssvaya perfección!!!<br />bssLyhttps://www.blogger.com/profile/09240877768955690842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-28773369279104564872010-11-23T14:37:03.738-08:002010-11-23T14:37:03.738-08:00Per molts anys als pares... i a l'artista pas...Per molts anys als pares... i a l'artista pastissera! T'ha quedat una preciositat, m'encanta la gemma i el pa de pessic me'l menjaria sol ara mateix, enhorabona!Visc a la Cuinahttps://www.blogger.com/profile/13891227490277416693noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-72552727491554816602010-11-23T06:05:32.601-08:002010-11-23T06:05:32.601-08:00Gemma, per molts anys als teus pares i felicitats ...Gemma, per molts anys als teus pares i felicitats a la cuinera!!! T'ha quedat un pastís Sant Marc de 5 estrelles!! Bravo!<br />Petons!Mercèhttps://www.blogger.com/profile/18278122677850499132noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-36001768489142244932010-11-23T01:29:49.807-08:002010-11-23T01:29:49.807-08:00No us podeu imaginar lo contenta que estic de com ...No us podeu imaginar lo contenta que estic de com va quedar, i els pares molt contents, no s'ho esperaven, encara que la meva mare... no hi ha qui l'enganyi. I si, el color de la gema és espectacular.<br />Gràcies pels comentaris.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-50848331966919881862010-11-22T23:21:43.795-08:002010-11-22T23:21:43.795-08:00Caram Gemma, quin espectacle visual tan magnífic. ...Caram Gemma, quin espectacle visual tan magnífic. Sobre tot m'enamora la gema, quin color... em ve la dolçor a la boca només de veure-la :D<br /><br />Felicitats als pares!starbasehttps://www.blogger.com/profile/13944549718540047060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-16617272360204468732010-11-22T08:31:36.783-08:002010-11-22T08:31:36.783-08:00Moltes felicitats als pares!. I tant que una celeb...Moltes felicitats als pares!. I tant que una celebració així es mereix un pastís especial com aquest!. T'ha quedat fantàstic, a més, ens has donat la pista de fer-lo per etapes, que això sempre va bé quan hi ha molta feina a fer!Glòriahttps://www.blogger.com/profile/15041689937414287549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-67077132068783763092010-11-22T08:26:39.092-08:002010-11-22T08:26:39.092-08:00Realment un pastís digne d'una celebració, t&#...Realment un pastís digne d'una celebració, t'ha quedat de luxe nena!!<br />Molt ben explicat!!!<br /><br />SalutacionsJudithhttps://www.blogger.com/profile/15877388394836477464noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-87346270855650522392010-11-22T07:06:47.317-08:002010-11-22T07:06:47.317-08:00Una feinada inmensa per a una causa que s'ho m...Una feinada inmensa per a una causa que s'ho mereix!. Quin pastís més elaborat, no m'extranya que la Gemma es disgustés tant quan no va arribar sencer a destí...T'has ben lluït!MOLTISSIMES FELICITATS PER A UNS PARES QUE BEN SEGUR ES MEREIXEN L'ESFORÇ!a reveure.mercèhttps://www.blogger.com/profile/00774075524139563914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-32442178857607489642010-11-22T06:54:09.192-08:002010-11-22T06:54:09.192-08:00Ja tenia ganes de veure el resultat i t'ha que...Ja tenia ganes de veure el resultat i t'ha quedat ESPECTACULAR! Felicitats, a partir d'ara ja pots fer qualsevol recepta que et proposis! La presentació amb les ametlles és perfecte i la foto del tall és per clavar mossegada a la pantalla :)<br />Segur que els teus pares es van emocionar molt amb el pastís, felicitats també a ells pels 50 anys de casats!Gemmahttps://www.blogger.com/profile/03484103750873778280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4921086962395237831.post-48491835608865563872010-11-22T05:56:10.001-08:002010-11-22T05:56:10.001-08:00Ni el de la pastisseria podia quedar millor. Felic...Ni el de la pastisseria podia quedar millor. Felicitats als teus papis i a la filla pel pastís.<br /><br />Muas!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18422459727452408559noreply@blogger.com